Wulong Mountain Quest

Wulong mountain quest är kinas äldsta multisporttävling och har gått hela 15 gånger. Stora prispengar och de bästa lagen kommer alltid. Detta var en tävling som ingen i laget kört förut men några i laget länge velat köra. Vi hade inte så jättebra koll på konkurrenterna men visste iallafall att topp 3 skulle vara helt utom räckhåll. Men med ett riktigt bra race kanske topp 5 och med ett mediokert race en topp 10, hursomhelst skulle innebära en liten skjuts i lagkassan, stor eller lite mindre. Vi var alla lite skadeskjutna efter Nordic Islands Adventure Race och inte i någon toppform men kände oss iallafall någorlunda redo att anta 4 dagar i Kina.

¾ av laget kom till kina utan problem. Första problemet uppstod under Jonas färd mot Kina. En tyfon hade dragit in över södra kina vilket omöjliggjorde en mellanlandning på rutten. Tiden var minimal för misstag. Det enda alternativet för att få Jonas till start var en resa som kostade över 20 000 kr! Bara bita i det sura äpplet! Jonas kom fram i tid iallafall, med 12 timmar kvar till start.

Dag 1 var en löpdag. 1,5km löpning följt av 500m “carry chair”, ytterliggare 2,5km löpning och sedan en 15km GPS orientering. De första delarna gick i högt tempo och vi visste att vi inte kunde sätta något emot topplagen och de snabba kinesiska lagen på ren löpning. Orientering kan vi dock. Men inte denna gång skulle det visa sig. Vi orienterade på telefon med google maps. För det första så visade den lilla platspricken fel. För det andra så låg det lager med inritade vägar ovanpå satellit fotot, dessa vägar visade sig ligga fel och fanns alltså inte i verkligen, det gjorde också att det var mycket svårt att se något på själva satellit fotot. Regn är inte heller så bra för att handha en telefon med touchscreen.

Det blev totalt misslyckande då vi kämpade mot den värdelösa google maps appen och vi hasade imål på en 29e plats med alltför mycket tid förlorad gentemot våra konkurrenter.

Vi fick sedan höra att många andra lag hade en kinesisk kartapp vilken tydligen var superbra, minst sagt surt.

De följande 3 dagarna bestod av många mil och ännu fler höjdmeter. 8, 7 och 6 timmar långa etapper (för oss) bestående av mountainbike, teknisk löpning, forspaddling, grottlöpning, canyoneering och repmoment. Allt i storslagen natur och stekande värme. Vi kom i mål på 10 plats varje dag.

Vi lyckades klättra till 13:e plats i totalen efter ett ganska dåligt genomfört lopp, vi fick en del prispengar men då Jonas flyg tredubblades i kostnad så blev summan ändå lite minus. Det tråkigaste med detta var att vi nu var tvungna att inse att VM på reunion var utom räckhåll, vår ekonomi var helt enkelt för dålig.

Nu tar vi i laget en välbehövlig säsongsvila och laddar batterierna för nästa år. Enligt sannolikhetsläran borde vi inom kort få en riktigt bra tävling igen!


Senaste inlägg